A Speciális Ételek Konyhája nevű egységünket 2008 áprilisában kezdtük el működtetni.

Alapvetően glutén, tej és tojás származék mentes meleg ételeket állítunk elő. Ehhez a szükséges alapanyagokat kizárólag azon cégektől szerezzük be, amelyek a Magyar Táplálékallergia és Táplálékintolerancia Adatbank-nál regisztráltak és cégünknek írásos garanciát vállaltak arra vonatkozóan, hogy az általuk szállított termékek a jelzett ALLERGÉN ANYAGOKTÓL TELJESEN MENTESEK.

A Gyopárosi Gasztronómiai és Turisztikai Kft.

1988-ban egy családi vállalkozásként indult társaság, mely ma is családi alapon működik.
Fő tevékenysége a vendéglátás, mely magába foglalja a közétkeztetést, gyorséttermi vendéglátást, rendezvények lebonyolítását és a szállásnyújtást egyaránt.

2007.év elején baráti körünkből felmerült annak az igénye, hogy speciálisan étkező gyermekek és felnőttek számára készítsünk hidegtálakat, majd meleg ételeket. Egy kitartó anyuka megkeresése hívta életre az ötletet, mely szerint szükség van a speciálisan étkezők számára is egy külön konyhára, ahol az allergén anyagoktól teljesen mentesen főznek.

2008. április 14-én nyitottuk meg speciális konyhánkat, melyet saját beruházás keretében valósítottunk meg és a Speciális Ételek Konyhája (SPÉKO) elnevezést kapta.
Egységünkben az ételek tejfehérje-, tejcukor-, tojás-, gluténmentesen készülnek.

Mivel tudjuk, hogy nagyon komoly tüneteket válthat ki egy-egy allergén elfogyasztása egy allergiás gyermeknél/felnőttnél, ezért úgy döntöttünk, hogy minden ételünkből egy időben zárjuk ki mind a három kockázati tényezőt. Ennek megfelelően a hétköznapitól eltérő, kizárólag tejfehérje-, tejcukor-, tojás-, és gluténmentes alapanyagokat használunk ételeink elkészítéséhez, ezért főzőkonyhánkon kizárt a keresztszennyeződés lehetősége.

Célunk, hogy segítséget nyújtsunk más közétkeztetőknek, akik főzőkonyháján nincs lehetőség a diétás ételek szegregált elkészítésére, másrészt azon szülőknek, akiknek nincs idejük és energiájuk a mindennapos külön főzéshez, plusz az ételek iskolába, óvodába való eljuttatásához,
valamint azon felnőttek mindennapjait szeretnénk megkönnyíteni akik ételallergiások. Napi menüink mellett fel van tüntetve az ételek szénhidráttartalma, és alapanyag összetétele, mely segítségével mindenki a saját diétájának megfelelő fogást tudja kiválasztani.

Honlap: www.vargaland.hu, www.speko.hu

Telefon: 06 30 215-5400

Amit kínálunk:

  • Több éves tapasztalat.
  • Speciális alapanyagok használata.
  • Megspóroljuk Önnek az időt, energiát.
  • Változatos menükínálat.
  • Dietetikus által számított tápértékek
  • Garancialevéllel rendelkező beszállítók.
  • Díjmentes kiszállítás iskolába, óvodába, munkahelyre.
  • Ügyfélszolgálat
  • Egyszer használatos, műanyag, eldobható, lefóliázott és felcímkézett edényben szállított ételek.